Ivo van Aart - Regisseur
“Ivo van Aart vertelt menselijke verhalen op innovatieve manieren door gebruik te maken van nieuwe technieken, media en stijlen. Of het gaat om virtual reality, zijn videocolumns voor De Correspondent of de VPRO webserie Zes Dates, Ivo probeert de grenzen en conventies van film op te zoeken en te doorbreken.

Sinds hij in 2012 afstudeerde aan de HKU met de coming-of-age-at-end-of-the-world-film Quantum Zeno, werkt Ivo als regisseur, editor en producent van korte films, videoclips, dramaseries en virtual-reality-projecten. Door zijn zoektocht naar innovatie en de ambitie om nieuwe vertelvormen te ontdekken, streeft hij ernaar ieder project fris en verrassend te maken. Een goed bijvoorbeeld is de interactieve Youtube-film Love & Engineering die genomineerd werd voor de Prix Europa, de belangrijkste Europese televisieprijs.

Na de positieve ontvangst van Zes Dates maakte hij samen met scenarist Daan Windhorst de dramaserie Suspicious Minds voor NPO3, met de bijbehorende webserie Layla Leila. Deze series vormen een drieluik binnen één storyworld, waarbij personages en verhaallijnen van serie naar serie overspringen. In 2015 maakte Ivo de virtual-reality-installatie VPRO Peepshow die in première ging op Lowlands en een week lang op de Dutch Design Week stond. Met choreograaf Jonne Covers maakte Ivo onlangs de dansfilm Amuse, die tijdens Cinedans in première ging.”
Back to Top